Corona newbornshoot #1

Gepubliceerd op 18 april 2020 om 11:10

Het is ineens zo lastig om te mogen doen waar ik zoveel plezier uit haal. De mogelijkheden zijn beperkt, maar als je ergens een passie voor hebt, laat je niet stoppen!

De meeste shoots zijn afgezet en ik zit thuis te "pruillippen". Er kwam een idee binnen. Niet alleen bij mij, maar inmiddels bij veel andere fotografen. Er moet een manier zijn waarbij je de veiligheid van jezelf en je klanten kan waarborgen. Een glas is een perfecte oplossing! Maar de weerspiegeling dan? Mijn perfectionisme moet dat even verwerken. Het is eenmaal een rare tijd en imperfectie kan juist perfect zijn. Ik ga er gewoon voor en zie wel wat er uit komt. 

Mijn eerste familie heeft zich aangemeld om samen met mij deze project te gaan uitwerken. We wisten beiden niet wat het gaat worden en of het überhaupt iets wordt. Ze hebben net een tweede kindje bijgekregen en het was al moeilijk genoeg om geen kraamvisite te mogen ontvangen. Het idee sprak ze aan en het was het proberen waard.

Die dag was het heel warm en zonnig weer. We hadden afgesproken, dat ik via de garage deur naar de tuin zal lopen. Ik zag een grote openslaande tuindeur die aan de woonkamer grensde "Yes"dacht ik gelijk, maar toen zag ik dat ik eigenlijk niks zag door de zon die precies in het raam scheen. Oh no daar ga ik dan.... Gelukkig hadden ze een uitdraaibare zonnescherm die alles gered heeft. 

Lees verder onder de foto

We begonnen met het schieten van de foto's. Ik moest meer dan in normale situatie aansturen om zo min ongewenste weerspiegeling te hebben. Het was zweten, maar onwijs leuk zweten. Na paar foto's had ik door hoe het werkt en begon ik steeds meer tevreden te worden. Tussen door ook wat aan de ouders en de grote zus laten zien via het raam. Het sfeer was evengoed ongedwongen en ik genoot van de moment. De weerspiegeling van huizen, bomen en schutting zijn goed zichtbaar in de foto's. Je ziet dat de foto's door het raam gemaakt zijn. Dat er iets anders is in deze foto's, maar je ziet ook de liefde van een familie voor elkaar en dat is wat telt. Iedereen heeft het zo goed gedaan ondanks deze rare tijd. 

 

In mijn vak zijn altijd wat valkuilen, maar ik wordt er sterker van. Keer op keer bewijst zo situatie, dat dit mijn passie is en dan ik niet zomaar zal opgeven. Er is altijd een oplossing, een keuze die we kunnen maken. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.